Liikunta

Pilates, ilmasilkkiharjoittelu ja kehonhuoltotunnit

TAIKA-ryhmien liikkeiden perustelut löytyvät fysiologiasta, anatomiasta ja uusimmasta tutkimusnäytöstä. Kehoa kannattaa huoltaa!TAIKA-KURSSIT ja HINNASTO

TAIKA ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti koko kaudeksi talvi-kevät-kesä-syksy kurssit. Lyhytkurssimme / workshopit ovat yhden kerran teemakursseja, eivät vaadi sitoutumista koko kaudelle ovat irtotunteja.

Kertamaksua suosittelemme silloin kun pääset osallistumaan satunnaisesti esim 1 kerran kuussa. Kausikortissa yhden kerran hinta on kertamaksua edullisempi.

Hintatiedot ovat kurssiemme yhteydessä, hinnat vaihtuvat keston ja paikan mukaan.

Tiedustelut anu@taika.life
Yleisimmät tyky- / liikuntasetelit, kortit ja online maksut käyvät meillä syksystä 2017 alkaen.
Kaikki oikeudet kursseihimme ja hinnoitteluun pidetään.YKSITYISTUNNIT STUDIOLLAMME

*Kysy lisää yksityistunneista ja sarjakorttieduistamme


Kuuntele lempeästi kehoasi ja mieltäsi.
TAIKA nostaa korkeuksiin ja vie kehonhuollon uudelle tasolle! LAJIESITTELYPILATES
10 Harjoituskerran jälkeen  tunnet  eron,
20 Kerran jälkeen näet sen ja
30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho.
-Joseph Pilates

Pilates harjoittelu perustuu Joseph Pilateksen (1880-1967) luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, liikkuvuutta ja hyvää oloa.

Pilates sopii jokaiselle, kuntoutujille ja aloittelevasta liikkujasta urheilijaan.

Menetelmän tehokkuus perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.


Mitä parempi on kehon tuntemus sitä optimaalisempaa on kehon kuormitus.
Fysioterapia & Pilates TAIKA liikuttaa kohti parempaa kehon tuntemusta ja
optimaalista kehon käyttöä!TAIKA pilates ja pienryhmäharjoittelu on harjoittelua, johon yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. Tunneilla opitaan käyttämään ja kuormittamaan kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti. Harjoitteiden tavoitteena on tasapainoittaa kehon toimintaa - rentouttaa liian aktiivisesti toimivia lihaksia, vahvistaa heikompia- ja ryhtiä tukevia lihaksia. Harjoittelun aikana ohjaajamme opastaa liikketekniikassa jolloin liikkeet opitaan oikeaoppisesti ja turvallisesti. Pilates huoltaa ja vahvistaa koko kehoa.

Esimerkkitunnit

Lempeä Pilates
Tunti soveltuu uusille ja jo pilatesta harrastaneille. Tunneilla tavoitellaan lempeästi selän ja koko kehon liikkuvuutta ja liikkeen hallintaa. Tunneilla on mahdollisuus kehittää omaa kehontuntemusta ja liiketekniikkaa. Harjoitukset aloitetaan ja päätetään hengitysharjoituksilla.

Voima Pilates
Tunti soveltuu jo pilatesta harrastaneille. Tunneilla tavoitellaan voimaa ja harjoitellaan liikekontrollia lempeää ja palauttavaa loppurentoutusta unohtamatta. Harjoitukset aloitetaan ja päätetään hengitysharjoituksilla. Tunneilla on mahdollisuus kehittää liikekontrollia yhdistettynä voimaliikkeisiin. Monipuoliset harjoitteet ovat sovellettavissa jokaisen henkilökohtaisen tason mukaan, tunneilla huomioidaan myös yksilölliset liikerajoitukset tms.

Laite Pilates - Reformer
Tunti soveltuu uusille ja jo pilatesta harrastaneille. Tunnilla tavoitellaan yksilövalmennuksessa voimaa ja liikkuvuutta koko keholle terveyttä edistävästi. Harjoitukset aloitetaan ja päätetään hengitys- ja keskittymis harjoituksilla. Pilates harjoittelu haastaa kehon ja mielen!


TAIKAn ILMATUNNIT/ILMASILKKIHARJOITTELU
TAIKA ilmatunnit perustuvat fysioterapeutti ja pilates-ohjaaja Anu Lehtimäen luomaan Suomalaiseen toiminnallisen harjoittelun konseptiin jossa välineenä on ilma-akrobatiasta tuttu ilmasilkki/hammock.

Laji haastaa tehokkaasti koko kehon ja parantaa liikkuvuutta sekä harjoittaa liikehallintaa. Ilmatuntimme soveltuvat kaikille, sillä tuntiemme ohjauksesta vastaavat TAIKA GoAir- ohjaajat joilla on myös fysioterapeutin koulutus. Ilmasilkkiharjoittelu on meillä uniikkia, elämyksellistä ja peroonallista sillä ohjaajamme tuovat myös oman persoonan tunneille mukanaan.

TAIKAn ilmatunneilla hellitään selkää, avataan jumit ja vahvistetaan koko kehoa. Tunneillamme myös kehotietoisuus lisääntyy aivan huomaamatta.
Esimerkkitunnit

Ilmatunti - Acro
Yhdistämme liikkeen ja ilma-akrobatian hammock-silkin kanssa. Tunti soveltuu uusille ja jo ilmatunteihimme tutustuneille. Katosta roikkuvan kankaan avulla liikkeitä voidaan joko helpottaa tai vaikeuttaa. Tunnilla on mahdollisuus haastaa halutessa itsensä mukaan myös temppuihin. Ohjaamme myös kevennetyt vaihtoehtoiset liikkeet temppujen tilalle. Harjoitukset aloitetaan ja päätetään hengitysharjoituksilla.

Ilmatunti - Kehonhuolto & Relax
Tunti soveltuu sinulle, jos kokeilet ilmatuntejamme ensimmäistä kertaa, sekä sinulle, joka omaat jo kokemusta hammock-silkillä liitelystä. Tunnilla harjoitellaan lempeistä liikkeistä koostuvaa sarjaa.Tunti soveltuu kaikille kehonhuoltoa kaipaaville. Tunneilla tavoitellaan kehon jännitysten ja kireyksien lievitystä ja sopivan rentouden löytämistä. Lempeän liikkeen ja tunnustelevan venyttelyn kautta keho rentoutuu, jännittyneisyys vähenee, liikkuvuus paranee, verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta tehostuu. Tasapainoinen ja joustava keho on myös vahva keho.

Nousukiito - Nuorten ryhmä 11-14 vuotiaat
Oma tunti nuorille! Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat nauttia liikunnasta ilman suorituksia tai kilpailua. Tunnilla pidetään hauskaa kangasakrobatian parissa terveyttä edistävästi. Fysioterapeutin ohjaama tunti varmistaa, että kaikki liike on terveyttä tukevaa ja liikunnallisia taitoja kehittävää. Sopii loistavasti myös oheislajiksi!

Valitse omasi ja kerro toiveesi niin toteutetaan tunti toiveidenne mukaan!TURVALLISUUS

Ohjaaja huolehtii turvallisuudestasi tunnin aikana. Tuntimme voidaan soveltaa myös tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin. Ilmatunneillamme osa liikkeistä on pää alaspäin suoritettavia liikkeitä, suosittelemme sydänsairaille lääkärin konsultaatiota ennen tunnille osallistumista.

OHJEITA ILMASILKKITUNNILLE

Varaa mukaan oma vesipullo


Pukeudu ihonmyötäiseen t-paita- tai pitkähihaiseen paitaan sekä vähintään kaprimittaisiin mielellään ihonmyötäisiin housuihin. Valitse mukaan vaatteet joissa ei ole huppua tai vetoketjuja, etteivät tartu kankaaseen.

Poista näkyvät korut tunnin ajaksi sillä ne voivat tarttua kankaaseen kiinni ja rikkoa kankaan.

Kiinnitä pitkät hiukset hiuslenkillä, ei pinnejä.

Tunnilla olemme paljainjaloin, joten pese tai pyyhi jalat ennen tuntia. Mukavaa jos et tule likaisilla sukilla tunnille vaan tarvittaessa varaat puhtaat treenisukat mikäli haluat käyttää ilmasilkkiharjoittelussa sukkia.

Ilmoitathan ohjaajalle ennen tuntia jos olet raskaana, jos sinulla on erittäin korkea tai erittäin matala verenpaine, akuutti välilevytyrä tai viherkaihi.

Tunnilla on vapaus osallistua omien tuntemusten mukaan liikkeisiin, halutessa voi pitää taukoa tai tehdä toista liikettä, tuntiemme liikesarjat ovat monipuolisesti sovellettavissa kaikille.Hyvä olo!
Helli niveliä, herättele ja huolla kehoa.
Liikkeestä on moneksi!

Ainutlaatuinen harjoittelukokemus yhdistettynä fysioterapia palveluun!


Tervetuloa tunneille!

Subscribe