Tutut pilates tuntimme nousivat ilmaan ilmasilkillä kesällä 2016

16.33.00Lämpimästi tervetuloa TAIKA n ilmatunneille!


TAIKA on jatkanut Oriflexin seuraajana iloista liitelyä ilmasilkillä Tampereella kesästä 2016 lähtien. Ilo ja kiitos ilmasilkkiin ensi-tutustumiseen kuuluukin ensisijaisesti Oriflexin avoimelle ja ennakkoluulottomalle fysioterapeutille Jarmo Kolille ja hänen työntekijälleen Maria Penttilälle, jotka toivat ilmasilkit Tampereelle keväällä 2015.TAIKA-ilmatunnit konsepti alkoi käytännön kokeilun kautta, samaan aikaan kun Oriflex avasi 2015 maaliskuussa Pirkanmaan ensimmäisen ilmajoogasalin Tampereelle. Tuolloinen yhteistyömme mahdollisti ilmasilkkiin tutustumisen ja oman soveltavan harjoittelun kokeilun!Oriflexin tuoman lajin juuret ovat Amerikassa ja tähän ihanaan hammock- / ilmakankaaseen / ilmasilkkiin TAIKA-ilmatunnit myös perustuvat. Olemme tuolloin Oriflexin Tampereelle avaaman salin myötä ensimmäisiä fysioterapeutteja maailmassa, jotka hyödyntävät ilmasilkkejä soveltaen kaikkien kohderyhmien liikuntaharjoittelussa (asentohuimauksesta kärsivät, neurologiset sairaudet, tuki- ja liikuntaelinkipuiset…).


TAIKA yhdistää uudella tavalla soveltavasti ilmasilkkiharjoitteluun liikkeen, ilma-akrobatian ja kuntoutuksen. Katosta roikkuvan silkin avulla liikkeitä voidaan joko helpottaa tai vaikeuttaa. Ilmasilkin tuoma painovoimattomuus muistuttaa veden kannattelua, ja soveltuu siksi monenlaisille liikkujille.

 Periaate on, että tunnit soveltuvat kaikille. Siksi ne pidetään fysioterapiakeskuksessa, ja ohjaajalla on lajituntemuksen lisäksi fysioterapeutin tutkinto. Näin varmistamme, että jokainen saa omalle keholleen soveltuvaa tehtävää. Oikein ohjattuna ja sovellettuina temput ovat kaikille mahdollisia, mikä vahvistaa itsevarmuutta – ikään, taustaan tai kokoon katsomatta!


Haasta rohkeasti kehosi täysin uudella tavalla – taivaskaan ei ole enää rajana!

Liike kuuluu kaikille!
You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe